BIO

Noortje Braat (1980) creeërt muziek, teksten en hedendaags muziektheater. Zij streeft als maker naar zeggingskracht met minimale middelen, en zoekt eerder naar abstractie dan naar een concreet verhaal, waardoor er veel ruimte blijft voor de verbeelding van de toeschouwer.

Ze volgde vanaf haar negende de Vooropleiding viool aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde Compositie aan het Utrechts Conservatorium. Ze deed de opleiding tot theatermaker aan de Amsterdamse Theateracademie en rondde haar Bachelor af in de Nederlandse Taal & Cultuur aan de UvA. Noortje was regieassistent bij Svadebka! door Cappella Amsterdam, bij meerdere producties van Holland Opera, en van muziektheaterregisseurs als David Prins en Marcel Sijm.

Zij componeerde de Maria Magdalena Passie, maakte al in 2016 een kleinkunstvoorstelling over de transitietijd waar we in zitten (Het zal eens Tijd worden! – met Egon Kracht) en schreef en regisseerde de muziektheatervoorstelling Twee werelden bewoon ik. Sinds 2012 is Noortje dirigent van een enthousiast amateurorkest in De Bilt: Samuze.

Zie voor meer informatie de ‘Mijn Werk’-pagina.

Daarnaast bouwt zij samen met haar man een huis van restmaterialen in Almere-Oosterwold.